Home

Plachetocrit scazut

plachetocrit scazut PCFarm

Plachetocrit - ROmedi

PCT)Plachetocrit) 0.60 VSH 16 Astept raspuns! Multumesc anticipat. Reply | Reply with quote | Quote # Edi 2014-11-25 10:20. BUNA ZIUA! As dori si eu un sfat si un diagnostic de la un medic specialist. Am un baietel de 6 anisori care in urma unor analize au rezultat urmatoarele : Glicemie - 42.8 Trombocite scăzute - cauze posibile, diagnostic, tratament. Trombocitele - cunoscute și sub denumirea de plachete sangvine, sunt fragmente celulare care activează în sistemul de coagulare. Plachetele circulă 7-10 zile și aproximativ 1/3 sunt sechestrate tranzitoriu în splină. Numărul normal al acestora este între 140.000 și 440.00/µL Hemoleucograma » Secțiunea: Forum medical...mult sa imi cititi rezultatul de la analize la hemoleucograma si sa imi spuneti pe inteles daca este vreo problema mai ales cu sistemul imunitar - leucocite - 4.6 - hematii - 4.33 - hemoglobina - 13.6 - hematocrit - 39.6 - trombocite - 245 - plachetocrit-.172 - granulocit - 51.9 - limfocite - 41.2 - monocite - 6.9 Exact asa sunt.Va multumesc buna ziua daca poate un medic sa imi souna daca sunt normale analizele baiatului meu de 6 ani si 9 luni: PLT488urca (interval de ref 150-450),MCV79.20 (80-99),PDW10.30 (15,5-17,1),PCT 0,46 (0,190-0,360). Prima parere ca sunt bune dar sunt nedumerita de ce unele mari sau mici in functie de ref. multumesc

Numarul scazut de trombocite poate sa indice o intoxicatie cu alcool, diferite tipuri de anemie, arsuri, hemoragii sau afectarea maduvei. Un numar crescut de trombocite este un semn al limfoamelor, leucemiei, traumatismelor, tuberculozei etc. Un volum trombocitar mediu scazut este de obicei un rezultat al tratamentelor prin chimioterapie, in. Un numar scazut de trombocite poate rezulta dintr-o afectiune numita trombocitopenie. Trombocitopenia poate aparea daca maduva osoasa nu produce suficiente trombocite sau daca trombocitele sunt distruse. Numarul de trombocite sub 20.000 pe microlitru de sange poate duce la sangerare incontrolabila Trombocite scăzute (trombocitopenia) Trombocitopenia reprezinta scaderea numarului de trombocite (plachete sangvine). Valorile normale ale numărului de trombocite pe hemogramă sunt cuprinse între 150.000 și 400.000 celule/mm 3. Probele de coagulare sunt normale, cu excepția timpului de sângerare, care este prelungit Un numar scazut de neutrofile este unul dintre efectele secundare grave ale chimioterapiei. Cand aceste celule sunt limitate fie in numar, fie in functie sau in ambele, corpurile noastre sunt mai putin capabile sa combata infectiile, chiar si in caz de bacterii care, de obicei, nu provoaca infectii grave

Analiza PCT Plachetocrit - Consulta Doctoru

Plachetocrit crescut Pagina 4 - GeneralitatiMonocitele sunt tipuri de celule albe din sange, intalnite in sangele tuturor vertebratelor. Exista mai multe tipuri diferite de celule albe in sange. Monocitele reprezinta intre 1-9% di Pagina Hemograma este un test screening de baza, fiind unul din cele mai frecvent cerute teste de laborator, reprezentand adesea primul pas in stabilirea statusului hematologic si diagnosticul diverselor afectiuni hematologice si nehematologice Hemoleucograma completa este un test screening esential in diagnosticul si monitorizarea bolilor hematologice . Accesibilitatea in obtinerea probei (sange venos sau capilar) precum si analizarea parametrilor multipli fac din hemoleucograma un test de rutina in evaluarea statusului hematologic din cadrul diverselor boli de organ sau sistem, in monitorizarea terapiilor hemato-oncologice specifice

Analize medicale explicate pentru pacient - ghid de

Sfatul Farmacistului. PLACHETOCRIT. intrebare. Mama mea IN VARSTA DE 63 ANI a efectuat analizele si TROMBOCITELE AU VALOAREA 414 ( limite : 100 - 300 ) si PLACHETOCRIT VALOAREA 0.41 ( limite : 0.11 - 0.28 ) . Va rog daca puteti sa detaliati si ce implicatii au aceste analize Valori normale: 4.500 - 11.000/1 mm³ sânge. Crește: în toate bolile însoțite de febră. Scade: în anemii, pierderi de sânge etc. Granulocite neutrofile - reprezintă procentul cel mai mare de globule albe; cresc în boli infecțioase acute, scad în boli infecțioase cronice; valori normale: 60%-70% Granulocite eozinofile - cresc în boli alergice și în boli produse de. Hemoleucograma completa este o analiza care masoara urmatoarele cantitati: Hemoleucograma completa este un test care poate furniza diagnostice pentru numeroase boli. Rezultatele pot reflecta probleme cu volumul sangelui (deshidratare) sau pierderi de sange. Hemoleucograma poate sa indice disfunctionalitati in producerea, ciclul de viata si rata. Valori critice - <100mg/dL 2. La valori <50mg/dL pot aparea evenimente hemoragice dupa interventii chirurgicale traumatice.. Valorile >700mg/dL (determinari repetate dupa remiterea procesului inflamator acut) indica un risc crescut pentru aparitia bolilor coronariene si cerebrovasculare 2.. Interpretarea rezultatelor. Sc aderi: • Cresterea consumului de fibrinogen: in CID si in reactiile.

Analize esenţiale pentru depistarea bolilor de ficat. Ficatul este un organ multifunctional: participa la digerarea alimentelor, metabolizarea nutrientilor si indepartarea toxinelor. Analizele de sange pot explica de ce ai greata, dureri abdominale sau icter si multe alte simptome ale bolilor hepatice sau non-hepatice Rezumat Scop: Pornind de la necesitatea unei monitorizãri riguroase a antibioterapiei şi a unei evaluãri corecte a pacienåilor cu sepsis, procalcitonina, ca marker biologic, pare a avea o valoare semnificativã, fiind propusã atât pentru detecåia, cât şi pentr Ce ar insemna MCV scazut - 77,7 in loc de 80-100, MCH 23,80 in loc de 25-32, PDW marit - 10.80 in loc de 6-10 si VSH marit - 18 in loc de 6-11? Răspunde. Alina . 24 aprilie 2017 - 1:48 pm. Buna. Am 34 de ani si vrea sa raman insarcinata. Urmatoarele analize nu au iesit in valorile normale VSH crescut sau scăzut: ce boli poate ascunde. Valorile crescute ale VSH pot semnala prezenţa unor afecţiuni severe. Nu ignora anumite simptome şi urmează întocmai recomandările medicului! VSH reprezintă viteza de sedimentare a hematiilor/eritrocitelor (test ESR, Erythrocyte Sedimentation Rate) - celule care asigură transportul. Leucocite scăzute - când / de ce scad leucocitele. ©. Autor: Dr. Purtan Teodora. Leucocitele sau globulele albe fac parte din elementele figurate ale sângelui şi pot fi împărțite în două categorii: granulocite şi. nongranulocite (sau agranulocite). Granulocitele dețin în citoplasmă numeroase granulații distincte şi se împart.

Trombocite scăzute - cauze posibile, diagnostic, tratamen

Hemoleucograma plachetocrit - ROmedi

TGP. Enzima glutamat-piruvat transaminaza (TGP) sau alanin-aminotransferaza (ALT) face parte din clasa transferazelor si catalizeaza reactia reversibila de transfer a unei grupari amino de la alanina la alfa- cetoglutarat; produsii acestei reactii de transaminare sunt acidul piruvic si glutamatul. 1. TGP este sintetizata in cea mai mare parte. Numele sindromului reprezinta o abreviere a principalelor caracteristici ale afectiunii: hemoliza, enzimele hepatice crescute si plachetocrit scazut, informeaza romedic.ro. Aproximativ 10% dintre femeile insarcinate cu preeclampsie dezvolta aceasta complicatie Plachetocrit (P-LCR) 43%. Ce înseamnă. 0 răspunsuri. trimisă pe 31 Ianuarie 2019 . Kevinn2000 întreabă: E ok daca n-am mai facut analize cam de 3-4 ani? Adica eu nu simt ca am vreo problema in plus, deci cred ca e ok. Stiu ca in mod normal ar trebui sa le fac odata pe an.. Cauze numar scazut de limfocite. Exista o serie de motive pentru nivelul scazut al limfocitelor, care intr-un test de sange si acestea pot fi impartite in cazuri dobandite si cazuri mostenite. Limfocitopenia obtinuta este atunci cand o infectie, o boala sau o afectiune autoimuna se dezvolta si afecteaza numarul de limfocite - VEM scazut: anemie microcitara ( datorata sintezei deficitare de hemoglobina prin deficit de fier sau utilizarea alterata a fierului sau sinteza unei hemoglobine defectuoase). -Plachetocrit ( PCT%) Relatia dintre numarul de trombocite si indicii trombocitari : PCT% VTM (fL) = ----- x1000.

Valori scazute PCT, MPW, PDW Comunitatea SfatulMedicului

  1. Risc cardiac scazut > 45 mg/dl sau 1.16 mmol/l, risc cardiac crescut 35 mg/dl sau 0.90 mmol/l In cazul unor valor crescute se recomanda: sport regulat, aport moderat de alcool, Niacina Markeri virali pentru hepatitele de tip A, B sau
  2. Numarul scazut de celule albe ( WBC ) indica: · Distrugerea maduvei osoase ( de exemplu de la infectii, fibroze, tumori ) · Prezenta substantelor cito-toxice · Colagenoze autoimune - boli vasculare ( cum e lupus eritematos ) · Boli ale ficatului sau splinei · Expunerea la radiati
  3. Leucocitele cresc de regula in infectii, inflamatii infarct sau leucemie, si scad in ciroza, lupus eritematos sistemic, SIDA sau dupa unele medicamente - detalii in articol. Ce sunt leucocitele, cate sunt, ce rol au Leucocitele sau globulele albe sunt celule ale sangelui alaturi de globulele rosii si trombocite. Numarul lor normal este de 4000-8000/mmc, dar deseori de constata o crestere a.
  4. CHEM scazut (<30g/dL): apare in anemiile hipocrome (anemia feripriva, unele talasemii). 2. CHEM crescut : cu exceptia sferocitozei ereditare si a unor cazuri homozigote de siclemie si hemoglobina C, CHEM nu depaseste valoarea de 37 g/dL; aceasta valoare este aproape de nivelul de solubilitate a Hb si cresterea in continuare a concentratiei de.

Interpretare analize medicale - DivaHai

Trombocite Ce inseamna trombocite scazute sau crescute

Creatinina serica valori normale. Rinichii sunt responsabili de mentinerea nivelului de creatinina din sange in limite normale. Valoarea tipica de referinta pentru creatinina serica (din sange) este 0,7-1,2 miligrame pe decilitru, pentru barbati, si 0,5-1,0 mg/dl, in cazul femeilor. Retine: rezultatele pentru testul creatininei serice sunt. Dacă rezultatele arată un nivel scăzut sau crescut de monocite, cu siguranță ești curios să știi ce înseamnă acest lucru. Doar medicul poate face o interpretare corectă a acestor rezultate.El va ține cont de alte rezultate din foaia de analize, sau de nivelul limfocitelor în raport cu nivelul altor celule din sânge A facut o biopsie care desi a fost facuta intr un spital privat a fost foarte, foarte dureroasa,tatal meu a lesinat si au oprit procedura care a fost pana la urma terminata cu greu..Ma rog acea biopsie a iesit neconcludenta urmand sa o repete. a inceput trat.omnic si avodard asa au considerat 2 medici din oras si psa-ul a stagnat scazut la un.

Trombocite scăzute (trombocitopenia) Hematologie Ghid

  1. Analize explicate - Hematologie. HLG ofera informatii referitoare la populatiile de eritrocite, leucocite si trombocite. Prin masurarea a mii de elemente din sangele recoltat, se obtin date importante despre: numarul, tipul, dimensiunea si o parte dintre caracteristicile celulare. In majoritatea cazurilor, aceste masuratori sunt exacte, dar.
  2. Analize modificate. aprilie 9, 2021. aprilie 3, 2021 de Dr Ditoiu, gastroenterolog 0758751841. Exista ideea la unii oameni ca organismul uman este un fel de masina, care se poate deregla (imbolnavi). Daca o masina este dereglata, se poate regla, deci organismul bolnav se poate regla ca si masina, dar nu prin intoarcerea unui buton, ci prin.
  3. - WBC = white blood cells = nr de leucocite, exprimate in mii (10³) µl (u - 9.000/µlN) - RBC = red blood cells = nr de eritrocite, exprimate in milioane (10 )µl cu L usor scazut (lowe) fata de cel normal 4-4.500.000/µl - HGB = cantitatea de Hb exprimata in g/dl 13-16 g/dl - HCT = hematocrit = procentul de masa globulara fata de volumul.
  4. Gama-glutamiltranspeptidaza - GGT. Gama-glutamiltranspeptidaza (GGT) este o proteină localizată la nivelul membranei citoplasmatice a numeroase celule, centrul activ al enzimei fiind situat la exterior. Celulele cu funcții secretorii sau absorbtive, dar și celulele tubulare renale sunt bogate în GGT
  5. PLACHETOCRIT: 0.143 Aceste rezultate sint sub valorile normale, mai putin, plachetocritul, care este mai mare. Toate celelalte valori sint in limitele normale, de aceea nu le-am mai trecut. Am programare la medic pe 9 iunie. Va rog, imi puteti spune daca este o problema? Multumesc mult

Neutrofile scazute - cauze si simptome - Cancer36

Fibrinogenul reprezintă o proteină sintetizată în ficat, cu rol în procesul de coagulare. De asemenea, aparține grupului proteinelor de fază acută (valori crescute apar după 24-48 ore de la producerea evenimentului). Testul pentru fibrinogen (Factorul I al coagulării) evaluează capacitatea organismului de a forma şi a dezintegra cheaguri de sânge Pediatrul de buzunar 1 septembrie 2012, 22:37. In cazul in care suspectati o lovitura serioasa la cap, trebuie sa mergeti imediat la pediatru pentru un consult. Acesta va poate lamuri, dupa ce vede copilul, daca totul este in regula. In afara unui consult nu se pot face speculatii legate de cauza vomei este o boala ce tine de: neurologie, infectioase, reumatolog. Aici este povestea mea! Acum 1 an si ceva eram o tanara cu mari sperante si deodata am ajuns pacient alergand prin spitale fara un diagnostic clar de peste 13 luni!!!! Simtomatologia apare in luna 7 de sarcina noiembrie 2007. O usoara durere pe tampla stanga Sindromul-hellp Checker pentru simptome: Cauzele posibile includ Preeclampsie. Verificați lista completă a posibilelor cauze și condiții acum! Discutați cu Chatbot-ul nostru pentru a vă restrânge căutarea -scazut in anemiile hipocrome (anemia feripriva, unele talasemii). - crescut: cu exceptia sferocitozei ereditare si a unor cazuri homozigote de siclemie si hemoglobina C, nu depaseste valoarea de 37 g/dL Plachetocrit. 0.29 % 0.234÷ 0.235.

O Scribd é o maior site social de leitura e publicação do mundo HELLP este o abreviere ale celor trei caracteristici principale ale sindromului: hemoliza enzime hepatice crescute plachetocrit scazut. (1) Conditia cunoscuta sub denumirea de gestoza edeme-proteinurie-hipertensiune de tip B la inceputul secolului 20 a fost redenumita sindromul HELLP in 1982 de Louis Weinstein In peste 90% din cazuri hepatita nu este o boala acuta cu icter, si NU se trateaza la boli infectioase- fiind o boala de ficat, cu risc de evolutie catre ciroza (o alta boala de ficat) se trateaza la gastroenterolog sau hepatolog care poate sa-si dea seama rapid de evolutia bolii, aceasta fiind specializarea sa; In majoritatea cazurilor hepatita nu da simptome semnificativ Mesaje: 9783. Re: analize sange. am revenit cu noutati. am luat analizele...totul a iesit ok in afara de :nr de trombocite, eu am 388 si maxim este 369, deci am peste, plachetocrit, eu am 0,39 si maxim e 0,35, monocite eu am 0,84 si maxim e 0,36. iar la calciu seric ionic actual mi`a iesit sub nivelul minim, eu am 4,2 si valoarea minima e 4,5 Detectia ARN VHD (Hepatita D - Incarcatura virala) Detectia ARN VHD (Hepatita D - Incarcatura virala) < 350 copii/ml sau < 2.5 log Detectia HLA B27 Detectia HLA B27 NEGATIV Detectia si genotiparea HPV (Virusul Papilloma uman) Detectia si genotiparea HPV (Virusul Papilloma uman) Testul are capacitatea de a detecta urmatoarele genotipuri HPV:<br.

Plachetocrit crescut Pagina 4 - sfatul mediculu

In hepatita cronica cu virus C diagnosticul este imposibil de pus pe baza simptomelor, pentru ca ele sunt nespecifice, se pot intalni si in alte boli, diagnosticul de hepatita cu virus C se pune pe baza unor analize biochimice, a determinarilor virusale si biopsiei hepatice sau testelor echivalente - fibrotest, fibromax, fibroscan, etc Buna ziua, De 4 luni mă confrunt cu atacuri de panică, am o stare emoțională extrem de mare, am gînduri necontrolate. de o lună am început un tratament de la Calivita, o parte și Solgar: Suc Vasc Suc de Paducel, Nuca Neagra, Rhodiolin 2 dimineata, 1 pranz si una seara, Mg+B6 2/zi, B5 1/zi, White Willow 2/zi, Seleniu 1/zi MCHC concentraia de g/dl hemoglobin corpuscular medie RDW-CV calcularea % coeficientului de variaie a dimensiunii eritrocitelor RDW SD limea distribuiei fl eritrocitare PLT - plachete MPV volum mediu plachetar PDWlimea plachetelor PCT - plachetocrit 103 L fl. 35 - 56 / 140 - 440 6,5 - 11 15 - 17 0,100 0,50

Hemograma cu formula leucocitara cu Hb, Ht si indici - Synev

Scazut. Limfocitoza + limfoadenopatii. II. Intermediar Leucocite-21,2 Monocite-1,1 Limfocite-8,2 Neutrofile-12,6 Conc.Hb.Eritrocitara-31,5 Trombocite-625 Plachetocrit-0,63 Fibrinogen-580 Virusul citomegalic-Igg pozitiv Virusul Epstein-Barr-Igg pozitiv Am urmatoarele organe extirpate:splina si bila.. Rog interpretare rezultate analize sange. Buna ziua, Avand o stare generala proasta, mi-am facut analize de sange, sumar de urina si exudat faringian la medicul de familie. Rezultatele la sumarul de urina si exudatul faringian sunt in limite normale, in schimb la hemoleucograma si biochimie serica sunt niste valori modificate Analize medicale - TGP (ALAT, Alaninaminotransferaza, transaminaze, GPT) Analiza poate fi decontată CAS / CASAOPSNAJ pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie/de specialitate.* * Valabil doar în județele în care Bioclinica are contract CAS (Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, București, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Mureș, Timiș) / CASAOPSNAJ (Arad. CHEM scazut (<30g/dL): apare in anemiile hipocrome (anemia feripriva, unele talasemii). 2. CHEM crescut: cu exceptia sferocitozei ereditare si a unor cazuri homozigote de siclemie si hemoglobina C, CHEM nu depaseste valoarea de 37 g/dL; aceasta valoare este aproape de nivelul de solubilitate a Hb si cresterea in continuare a concentratiei de Hb.

HEMOLEUCOGRAMA Medlif

  1. Section I: Contracting authority I.1) Name and addresses please identify all contracting authorities responsible for the procedure Official name Spital Clinic Municipal Filantrop
  2. NEGATIV NEGATIV NORMAL NORMAL 1.59 1.59 11.72 11.72 NEGATIV NEGATIV <50.0% : Aviditate scazuta<br> 50.0 - 59.9% : Echivoc <br> >=60.0% : Aviditate crescuta<br> IAV > 0.3: aviditate scazuta<br>IAV: 0.3-0.4: aviditate moderata<br>IAV: > 0.4: aviditate crescuta<br>Semnificatie clinica:<br>Indice de aviditate scazut: sugereaza infectie primara.
  3. Vorbele Nu mă dor vorbele tale, Deși vorbele pot ucide oameni, Mă simt ca un stejar străvechi, Vorbele pot fi gloanțe, topoare, ghilotine,..
  4. ecraft site secure section seven apparels limited. Shortly sigmoidocele symptoms ultra cold atoms news magapit hanging bridge hodaka trials ruben blades ligia elena letra royal canin urinary s/o katze lp 34 how to
  5. d church road great horkesley rdr-hx725 gebruiksaanwijzing business news anchor trevor adams microsoft mesas plegables a la pared business entertainment expenses irs mathematics 9709 june 2002 paper 1 windows vista password recovery pinturas de quinquela martin obey jacket leather eigenschappen leeuw man breast muscles name cset subtest 2 answers theodolite rental san diego guild wars 2.
  6. Credeti ca ar trebui sa imi fac griji? Din Comunitate. Buna ziua, Mi-am facut analizele si urmatoarele analize sunt cu valori care nu se incadreaza in cele de referinta, respectiv: Hemoglobina 11.4, MCV 72.8, MCH 22.8, LATIMEA DISTRIBUTIEI PLACHETARE 18.7, LATIMEA DISTRIBUTIEI ERITROCITARE 17.2, VSH 20, TGP 33, (dar TGO este 24.1), GGT 90.7, COLESTEROL TOTAL 220.7,( dar HDL colesterol 61.1 si.

PLACHETOCRIT PCFarm

Analize de Sange: PDW - ContraBoli

  1. VSH crescut sau scăzut: ce boli poate ascund
  2. Leucocite scăzute - când / de ce scad leucocitel
  3. Tocmai am facut analize si vreau sa stiu ce inseamna PCT
  4. (PDF) Ghid explicativ al principalelor ANALIZE MEDICALE
  5. Procalcitonina - Detalii analiza Bioclinic