Home

Litera k de mana

K este a unsprezecea literă din alfabetul latin și a paisprezecea din alfabetul limbii române. În limba română este folosită în scrierea unor nume proprii și în neologisme cu caracter internațional: Kogălniceanu, kilogram; litera k poate nota două sunete fonetic distincte, dar fonemic identice: . în grupurile de litere ke și ki este o consoană oclusivă palatală surdă notată. Alfabetul grec este o culegere a celor 24 de litere folosite pentru a scrie în limba greacă din secolul VIII î.Hr. până astăzi. Este primul și cel mai vechi alfabet care notează fiecare vocală și fiecare consoană cu semne separate. Începând din secolul II î.Hr. literele grecești au fost folosite și pentru a marca numerele.. Alfabetul grec își are originile în alfabetul. Scrisul de mână este scrisul realizat cu un instrument de scris, cum ar fi un stilou sau creion, cu mâna.Scrierea de mână include atât stiluri de litere de tipar, cât și cursive și este separată de caligrafia formală. Deoarece scrisul de mână al fiecărei persoane este unic și diferit, poate fi folosit pentru a verifica identitatea autorului unui document Gama (majuscula: Γ, minuscula: γ; în greacă: γάμμα gámma), sau gamma, este a treia literă a alfabetului grec. În numerația greacă are valoare 3. În greaca antică, litera reprezenta consoana oclusivă velară sonoră /g/. În greaca modernă, ea reprezintă /ɣ/ sau /ʝ/ Acest articol despre o literă grecească este deocamdată un ciot Alfabetul ucrainean este un set de litere folosit pentru a scrie în ucraineană, limba oficială a Ucrainei.Este una dintre variantele naționale ale scrierii chirilice.Textele ucrainene sunt uneori romanizate, scrise în alfabetul latin pentru cititorii non-chirilici sau sistemele de traducere. De-a lungul timpului au existat mai multe încercări de creare a unui alfabet latin pentru limba.

Litera w mare de mana | pronunțarea și scrierea literei w

Alfabetul ebraic (în ebr.אָלֶף-בֵּית עִבְרִי alef-bet 'ivri) este seria de litere folosite de către limba ebraică.Acesta este un abjad, conținând exclusiv consoane, 22 la număr, fiecare având o triplă semnificație: un semn grafic reprezentând un sunet, un număr și o idee.Acesta se scrie de la dreapta la stânga, fiind folosit pentru a reprezenta mai multe limbi. Alfabetul Braille este un sistem de scriere folosit de cei cu deficiențe de vedere. Literele sunt compuse din puncte ieșite în relief care pot fi simțite cu ajutorul degetelor. Literele de la A la Z au fiecare semne corespunzătoare în Braille. Sistemul a fost creat de Louis Braille în 1825 .Sistemul se bazează pe o matrice de șase. Pentru legi de importanță deosebită, se cere majoritate specială, adică de două treimi (66,66 la sută): în exemplul folosit, 94. Așadar, nu e nicio eroare să vorbim despre o mare majoritate sau o mică majoritate. Putem spune, de pildă: marea majoritate a românilor sunt de credință creștin-ortodoxă

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 10 decembrie 2020, ora 10:50. Acest text este disponibil sub licența Creative Commons cu atribuire și distribuire în condiții identice; pot exista și clauze suplimentare.Vedeți detalii la Termenii de utilizare.; Politica de confidențialitat Mâna invizibilă este un concept economic și de filozofie socială introdus de Adam Smith.. Metafora ilustrează cum, prin urmarea propriului interes, indivizii stimulează indirect economia. Smith consideră că, în cazul societăților capitaliste, urmărirea propriului bine contribuie la binele societății. În cadrul mecanismului pieței, guvernat de acest principiu, acțiunile cele.

1 Componența alfabetului. 2 Regulile de folosire ale lui И și І (Pre-1918) 3 Tastatura rusească. 4 Note Pictură. Pictura este o ramură a artelor plastice care reprezintă o posibila realitate în imagini artistice bidimensionale, create cu ajutorul culorilor aplicate pe o suprafață ( pânză, hârtie, lemn, sticlă etc.). Scopul este de a obține o compoziție cu forme, culori, texturi și desene, care dă naștere unei opere de artă în.

La cultura maya fue una civilización mesoamericana que se desarrolló en México (en los estados de Yucatán, Campeche, Quintana Roo, Chiapas y Tabasco), en Guatemala, Belice y la parte occidental de Honduras y El Salvador, abarcando más de 300 000 km².Destacó a lo largo de más de dos milenios en numerosos aspectos socioculturales como su escritura, uno de los pocos sistemas de escritura. Cifrele romane sunt 7 simboluri grafice combinate între ele, și anume prin semnele, preluate din alfabetul latin, I, V, X, L, C, D și M, care reprezintă respectiv numerele 1, 5, 10, 50, 100, 500 și 1.000.Au fost folosite pentru scrierea numerelor în civilizația antică romană. Numerația romană este un sistem de numerație aditiv utilizat de romanii din Antichitate Alfabetul chirilic român a fost utilizat pentru scrierea limbii române, din secolele XIV-XV până în 1862. Întrucât limba română are sunete pentru care alfabetul chirilic clasic nu are semne, grămăticii s-au văzut nevoiți să adauge semne noi, suplimentare, pentru a le putea reprezenta.. Grafia chirilică s-a folosit în Evul Mediu românesc pentru scrierea de acte diplomatice. Ștefan al III-lea (n.1438-1439, Borzești - d. 2 iulie 1504, Suceava), supranumit Ștefan cel Mare sau, după canonizarea sa de către Biserica Ortodoxă Română, Ștefan cel Mare și Sfânt, a fost domnul Moldovei între anii 1457 și 1504.A fost fiul lui Bogdan al II-lea, domnind timp de 47 de ani, cea mai lungă domnie din epoca medievală din Țările Române Introducere. Principiul de bază al romanului Mâna stângă a întunericului este unul pe care Ursula K. Le Guin l-a început cu primul său roman din 1966 și care se regăsește în mai multe dintre primele sale operele, și anume că expansiunea interplanetară a început cu prima rasă umană de pe planeta Hain și s-a extins în întreg universul, formând Liga Tuturor Lumilor (League of.

Alfabetul francez este constituit din cele 26 de litere ale alfabetului latin, la care se adaugă 16 litere specifice alfabetului francez sau împrumutate din alte alfabete. În total alfabetul francez are deci 42 de litere. Acestea sunt: Alfabetul latin de bază — 26 de litere. A a Egipt (în arabă جمهورية مصر العربية Ǧumhūriyyat Miṣr al-ʿArabiyyah; în coptă: Ⲭⲏⲙⲓ Kimi) este o țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Fâșia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin intermediul căruia are contact cu Iordania și cu Arabia Saudită) și de Marea Roșie, la sud de Sudan iar.

De exemplu, alfabetul limbii române are 31 de litere incluzând și caracterele Â, Ă, Î, Ș și Ț. În alfabetul limbii suedeze, litera W este considerată o variantă a lui V, mai puțin folosită, care se menține încă în nume ca William. Alfabetul mai conține și trei vocale speciale: Å, Ä, Ö Limba sârbă (în sârbă, cu alfabetul chirilic српски jeзик, cu alfabetul latin sri jezik) este o limbă indo-europeană din ramura limbilor slave, grupul limbilor slave de sud, subgrupul occidental al acestora, vorbită de sârbi.Din punctul de vedere al sociolingvisticii, este în același timp una din variantele limbii abstand comune sârbilor, croaților, bosniacilor și.

Ursul brun are o lungime de 2 m și o greutate de 150-250 kg, iar ursul polar o lungime de 2,4-2,7 m și o greutate de 400-590 kg. Cel mai mare reprezentant este ursul grizzly cu o lungime de 2,8 m și o greutate de 780 kg, fiind cel mai mare mamifer carnivor actual. Masculii sunt cam cu 1/5 mai mari decât femelele Globus cruciger este un simbol creștin.[2] Este un glob pe care este așezată o cruce, utilizat ca însemn regal, pentru încoronare, în mai multe monarhii din Europa. Era cazul îndeosebi al Sfântului Imperiu Roman, unde era desemnat ca fiind glob imperial. În cursul ceremoniilor de încoronare ale monarhilor britanici, un astfel de glob este folosit și în contemporaneitate Alfabetul limbii engleze este setul de caractere folosit pentru scrierea limbii engleze actuale. În mare măsură aceste caractere sunt aceleași cu cele din alfabetul latin, diferența constând în adăugarea în secolul al XVI-lea a literelor U și J care nu existau în limba latină.Folosirea alfabetului latin pentru scrierea limbii engleze a început în secolul al VII-lea după ce în. Globus cruciger (în română glob crucifer, glob purtător de cruce, iar în germană Reichsapfel) este un simbol creștin. Este un glob pe care este așezată o cruce, utilizat ca însemn regal, pentru încoronare, în mai multe monarhii din Europa.Era cazul îndeosebi al Sfântului Imperiu Roman, unde era desemnat ca fiind glob imperial. În cursul ceremoniilor de încoronare.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 septembrie 2019, ora 15:56. Acest text este disponibil sub licența Creative Commons cu atribuire și distribuire în condiții identice; pot exista și clauze suplimentare.Vedeți detalii la Termenii de utilizare.; Politica de confidențialitat Litera K desemneaza masivul Karakorum, uriasul lant muntos aflat la nord-vest de Himalaya centrala, iar cifra 2 o ordine stabilita arbitrar de primii topografi. Varful a fost cucerit pentru prima data in iulie 1954 de alpinistii italieni Achille Compagnoni si Lino Lacedelli, iar performanta lor a fost marcata prin tragerea clopotelor in toate. Întunecare este un roman de război scris de Cezar Petrescu și publicat în anii 1927-1928 de Biblioteca ziarului Universul din București (vol. I) și de Editura Scrisul Românesc din Craiova (ediția completă), ce deschide perspectiva unei vaste cronici românești a veacului XX. Autorul realizează o amplă frescă socio-morală a societății românești din perioada Primului. Pagini din categoria Fructe. Următoarele 26 pagini aparțin acestei categorii, dintr-un total de 26. Categorii: Utilizate • Dorite • Necategorizate • Nefolosite • Aleatorii • Toate categoriile. Utile: Arborele categoriilor • Căutare internă: • Interogare • Sugestii • Grafice: ↑ • ↓

Extensii. Unele limbi au adăugat câteva litere speciale alfabetului latin prin aplicarea de semne diacritice (sedilă, virgulă, accente, etc.), prin ligaturi sau prin preluarea de litere din alte alfabete.. De exemplu, alfabetul limbii române are 31 de litere incluzând și caracterele Â, Ă, Î, Ș și Ț. În alfabetul limbii suedeze, litera W este considerată o variantă a lui V, mai. Ultima editare a paginii a fost efectuată la 15 martie 2021, ora 18:18. Acest text este disponibil sub licența Creative Commons cu atribuire și distribuire în condiții identice; pot exista și clauze suplimentare.Vedeți detalii la Termenii de utilizare.; Politica de confidențialitat Limba arabă literară nu se folosește în comunicarea cotidiană. Asemenea tuturor limbilor, araba continuă să evolueze și astfel putem distinge araba clasică (în special din perioada preislamică și până în epoca abbasidă, incluzând araba coranică), de araba modernă standard care este folosită în zilele noastre

K - Wikipedi

  1. The Tetragrammaton (/ ˌ t ɛ t r ə ˈ ɡ r æ m ə t ɒ n /) or Tetragram (from Greek τετραγράμματον, meaning [consisting of] four letters) is the four-letter Hebrew word יהוה ‎ (transliterated as YHWH), the name of the national god of Israel. The four letters, read from right to left, are yodh, he, waw, and he. While there is no consensus about the structure and.
  2. Colecția Nautilus de la editura Nemira a fost cea mai longevivă colecție de literatură science-fiction, fantasy și horror din România (post-1990), cu peste 200 de titluri individuale publicate. A introdus în România autori și serii celebre ca: Stephen King, Frank Herbert (), Isaac Asimov (), Orson Scott Card (), George R. R. Martin etc. De-a lungul anilor colecția a fost coordonată.
  3. Bengali literature (Bengali: বাংলা সাহিত্য, romanized: Bangla Shahittô) denotes the body of writings in the Bengali language.Bengali has developed over the course of roughly 1,300 years. The earliest extant work in Bengali literature is the Charyapada, a collection of Buddhist mystic songs in Old Bengali dating back to the 10th and 11th centuries
  4. Egipt. 1 Varianta vorbită este Araba egipteană. Egipt (în arabă جمهورية مصر العربية Ǧumhūriyyat Miṣr al-ʿArabiyyah; în coptă: Ⲭⲏⲙⲓ Kimi) este o țară arabă din nordul Africii și din Orientul Mijlociu, limitată la nord de Marea Mediterană, la est de Fâșia Gaza, de Israel, de Golful Aqaba (prin.
  5. Solidus (în latină solidus, la plural solidī) a fost o monedă de aur emisă pentru prima oară în vremea lui Constantin cel Mare și care a circulat din 309 în Imperiul roman (perioadă romană și bizantină) până la reforma monetară a lui Alexie Comnenul.Cântărea 4,55g și valora 24 siliquae. Solidus avea diametrul de 22 mm
  6. Autodenuntul judecatorului constitutional Petre Lazaroiu. Pe mana cui e Romania. Daca existau motive de indoiala in privinta necesitatii ca judecatorul constitutional Petre Lazaroiu sa-si incheie mandatul, avand in vedere ca potrivit chiar deciziei CCR se afla intr-o situatie neconstitutionala, cred ca dupa prestatia domniei sale de la Antena 3.

Take Ionescu (n. 13/25 octombrie 1858, Ploiești, Țara Românească - d. 2 iunie 1922, Roma, Regatul Italiei) a fost un om politic, avocat și ziarist român, care a deținut funcția de prim-ministru al României în perioada 1921-1922.De-a lungul vieții a folosit mai multe nume (Dumitru G. Ioan, Dimitrie G. Ioan, Dimitrie G. Ionescu, Demetru G. Ionescu, etc.), pentru ca odată cu. Listă de locuțiuni în limba latină. De la Wikipedia, enciclopedia liberă. (Redirecționat de la Maxime latine) Sari la navigare Sari la căutare. Această listă cuprinde expresii în limba latină folosite adesea, ca atare sau prescurtate, în limba română și în alte limbi Abuzul asupra copiilor este reprezentat de orice formă de violență fizică sau emoțională la care sunt supuși sau expuși copii. În România, Legea 272/2004 privind protecția copiilor încearcă să clarifice aceste aspecte și să ofere suportul legal pentru a identifica cazurile de abuz. Departe de a fi perfectă oferă un cadru care poate fi folosit stoparea comportamentelor. Etimologie. Denumirea de diamant provine din limba greacă αδάμας, adamas și se traduce prin: de neînvins, indestructibil. În latina clasică Plinius atribuie o denumire asemănătoare safirului.Denumirea diamantului era bine cunoscută în antichitate. În India se numea irra, iar in sanscrită i se spunea vajira, cuvânt ce definea tot ceea ce era dur Dimitrie Paciurea (n. 1 noiembrie 1873, București, România - d. 14 iulie 1932, București, România) a fost un sculptor, grafician, acuarelist și profesor român, supranumit de Petru Comarnescu și de alți critici de artă din România drept Luchianul sculpturii românești. Împreună cu Constantin Brâncuși, artistul este una din figurile cele mai atipice din arta românească.

EDUCATIA CONTEAZA : LITERE PUNCTATE DE MANA

Alfabetul grec - Wikipedi

Scris de mână - Wikipedi

Calul de dar nu se caută la dinți. Capra sare masa, iada sare casa. Capul ce se pleacă, sabia nu-l taie. Cască ochii la tocmeală, iar nu după ce te-nșeală. Cămașa e mai aproape de piele decât sumanul/haina. Caută o femeie care-ți place ție, nu la alții. Călătorului îi șade bine cu drumul Istoric Preistorie. În interiorul peșterii 13B de la Pinnacle Point, un sit arheologic găsit pe coasta Africii de Sud, paleoantropologii au găsit dovezi în 2000 că, între 170.000 și 40.000 de ani în urmă, oamenii din Epoca de Piatră Târzie răzuiau și măcinau ocru, o argilă colorată în roșu de oxidul de fier, probabil cu intenția să-și coloreze corpurile Războiul cel Mare, Războiul Națiunilor, denumit, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, Primul Război Mondial, a fost un conflict militar de dimensiuni mondiale.A fost un război global declanșat în Europa, care a durat de la 28 iulie 1914 până pe 11 noiembrie 1918, la care au participat peste 70 de milioane de militari, inclusiv 60 de milioane de europeni, mobilizați într. Glosar de termeni juridici. Un editor a propus unirea acestei pagini cu o alta. S-a sugerat ca paginile Glosar de termeni juridici și Listă de noțiuni juridice să fie unite într-una singură. Vedeți eventual detalii în pagina de discuții. Prezentul glosar de termeni juridici conține termeni din domeniul dreptului.

Gama (literă) - Wikipedi

Legat tot de limbaj, dar mai ales de felul în care este condusă România de ceva ani buni ( pentru ei, că pentru noi.) a fost și exprimarea lui Câțu cum că alegerile din PNL au fost deja tranșate, deci schilodul ăsta știe că el va fi alesul, oricum s-ar vota. De altfel ca la toate alegerile de prin 2004 încoace Trenul de aur (în poloneză Złoty pociąg) este o coproducție cinematografică româno-poloneză din anul 1986, regizată de Bohdan Poręba.Filmul este format din două părți, iar rolurile principale sunt interpretate de actori polonezi și români. Personajele vorbesc în șase limbi (poloneză, franceză, română, germană, engleză și greacă)

Daniel Ghita a avut parte de o gala spectaculoasa de K1 in Chicago, la Sears Centre Arena, acolo unde a ajuns in finala. Sportivul roman a trecut in primul meci, din faza careului de asi, de Anderson Silva, pe care l-a facut KO in doar un minut si 56 de secunde. - Toate articolele Ziare.com pe tema: Ghita saki finala k Aceasta este o listă a cărților științifico-fantastice (romane, colecții de povestiri, antologii, etc.) care au fost publicate în limba română în România după 1989. Autorii sunt români și străini. Pentru cărțile publicate înainte de Revoluția din 1989 vezi Lista cărților științifico-fantastice publicate în România.. 1990. Patrick Andrew - Tânăr - Editura Moldova.

Bun venit! Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Probabil că la început veți avea multe nedumeriri și întrebări: ce este Wikipedia, cum se modifică articolele, ce putem și ce nu putem scrie în ele, etc. Am pregătit o pagină de bun venit (←apăsați aici) pe care vă recomandăm s-o citiți. De asemenea puteți să ne întrebați la Cafenea sau pe canalul IRC oficial. Andrew Jackson (n. 15 martie 1767, Waxhaws ⁠(d), British America ⁠(d) - d. 8 iunie 1845, The Hermitage ⁠(d), Tennessee, SUA) a fost un militar și om de stat american, care a servit drept al șaptelea președinte al Statelor Unite din 1829 până în 1837. Înainte de a fi ales președinte, Jackson a dobândit faimă ca general în Armata Statelor Unite și a servit în ambele camere. Un alt prof de Cluj-Napoca a aparut pe firmament in mana cu fisa de cadre a Generalului.Faptul ca asistentii nu tin cursuri il stiu si studentii Uni Secu. Cu cat mai multe merite, cu atat trebuie condamnat mai tare pt dilentantismul geopolitic si istoric pe care incearca sa-l acopere cu filosofarea citarii din clasici

Alfabetul ucrainean - Wikipedi

Inițial, s-a stabilit folosirea termenului de Stationwagen . În loc de 250 K sau 250 U, pe hayonul variantei cu cinci uși si șase cilindri a fost folosita prescurtarea 250 St. In cele din urma s-a luat decizia folosirii prescurtării T: litera desemnând Turism si Transport Acasă; Aleatoriu; În apropiere; Autentificare; Setări; Donații; Despre Wikipedia; Termen

Index filme anul 2019, cu litera N: N'en dis pas plus , N-O-O-B Spells Noob , N64 Games Facts , Na Jaane Kyu , Na koho se muzes spolehnou ~9 Hospital Corporation of America (1983) Form 10- K, Securities and Exchange Commission. 20National Medical Enterprises (1983) Form 10-K, Securities and Exchange Commission. 2] Buchanan, R. (1982) The financial status of the new medical-industrial complex, Inquiry 19:308-316 Alveolara e considerata consoana s, prepalatala tch, palatala n, l (cu o jumatate de semicerc dedesubt) si velare sunt k, g, x. Pentru limba portugheza p, b, m sunt labiale f, v, labiodentale t, d, s, z, n, l, r, si r cu o bara deasupra sunt dentale; ch, gh sunt prepalatale, palatale sunt n, l (cu o jumatate de semicerc dedesubt) si velare, k, g Odiseea suspendarii lui Traian Basescu se lupta de aproape cu misterul sinuciderii lui Adrian Nastase. Lupta dinte USL si Traian Basescu atinge punctul de fierbere, odata cu temperaturile de afara, aproape in fiecare zi. Rasturnari de situatie spectaculoase, reveniri in forta si un viitor inca.

EDUCATIA CONTEAZA : LITERE PUNCTATE DE TIPAREDUCATIA CONTEAZA: LITERE PUNCTATE DE TIPAR

Alfabetul ebraic - Wikipedi

De exemplu: ea și ia se înțeleg multe ori numai din context: Ea ia merele din coș. sună ca și Ia ia, sau foarte asemănător. În rusă se transcrie in general cu litera ia (excepție:în Rep Moldova unii scriu nume de persoană ca Oprea deja prin ea chiar și cu chirilice) vezi Константин Брынковяну. în germană. Cu calm si precizie matematica, cu cifrele si faptele intr-o mana si articolele de lege in cealalta, dna Kovesi a demontat litera cu litera raportul lui Tudorel Toader. Din start, unul dintre cele mai importante aspecte mi se pare faptul ca dl Toader a intocmit rechizitoriul fara sa ii fi pus macar o singura intrebare dnei Kovesi

Alfabetul Braille - Wikipedi

Basescu: Germania nu e singura care ar fi votat impotriva Romaniei, e posibil sa fi fost majoritate. de Florin Necula. Luni, 04 Martie 2013, ora 18:56. Foto: presidency.ro Klaus Iohannis, noul presedinte ales al romanilor, a facut luni dimineata prima declaratie de presa din aceasta noua pozitie, ocazie cu care le-a spus romanilor ca va fi un presedinte liber. Va voi reprezenta pe voi!, a subliniat liderul ACL. Presedintele ales a mai cerut Parlamentului sa puna marti pe ordinea de zi legea gratierii si amnistiei si sa o pice Simboluri matematice de bază. x = y înseamnă x și y reprezintă același lucru sau au aceeași valoare. x ≠ y înseamnă că x și y nu reprezintă același lucru sau nu au aceeași valoare. x < y înseamnă că x este mai mic decât y. x > y înseamnă că x este mai mare decât y. x ≪ y înseamnă că x mult mai mic decât y Whist-ul românesc este o variantă a whist-ului similară jocului anglo-american Oh Hell, fiind popular în România unde este cunoscut sub denumirea simplă de whist. Se învață în circa 10 minute, dar pentru a deveni un jucător cu experiență e necesar mult mai mult timp. O partidă durează între 30 și 60 minute, în variantele online timpul reducându-se la jumătate

Roșu. Pentru alte sensuri, vedeți Roșu (dezambiguizare). Roșul este una dintre culorile din spectrul vizibil ochiului uman, aflată lângă portocaliu, și clasificată ca o culoare caldă. Are cea mai mică frecvență și, în consecință, cea mai lungă lungime de undă în comparație cu toate celelalte culori vizibile (între. Români (83,1%) Turci (2,29%) Tătari (2,59%) Necunoscută (10,36%) Altă etnie (1,63%) Componența confesională a municipiului Constanța Ortodocși (83,04%) Musulmani (5,12%) Necunoscută (10,42%) Altă religie (1,4%) Conform recensământului efectuat în 2011 , populația municipiului Constanța se ridică la 283.872 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002. Diferite tipuri de écu Descrierea écu-ului din aur cu scaun emis sub Filip al VI de Valois (1328 - 1350). Écu d'or à la chaise (în română: écu de aur cu scaun) a conoscut șase emisiuni din 1337 în 1349.Greutatea sa a rămas stabilă: 4,53 grame, dar valoarea sa a trecut de la 20 la 25 sols tournois.. Pe avers, Filip al VI-lea așezat într-un jilț gotic, încoronat, îmbrăcat într. Timișoara are o istorie îndelungată care începe cu antice așezări umane pe actuala vatră a orașului și mai apoi cu apariția primei cetăți fortificate, în jurul secolului al XII-lea.Cetatea a trecut prin diferite stăpâniri care i-au marcat profund cursul dezvoltării. A început să se dezvolte sub stăpânirea ungară a lui Carol Robert de Anjou, în secolul al XIV-lea, devenind.

15 cuvinte sau expresii pe care românii le scriu sau le

  1. Frederic Ștefan Storck (Fritz, n. 19 ianuarie 1872, București, România - d. 26 decembrie 1942, București, România) a fost un sculptor, cronicar de artă și profesor român, fiul sculptorului Karl Storck, fratele sculptorului Carol Storck, soțul pictoriței Cecilia Cuțescu Storck, tatăl ceramistei Cecilia Storck Botez și tatăl vitreg al pictorului Romeo Storck
  2. According to the specialist Ion I. Russu [], there are supposedly over 160 Romanian words of Dacian origin, representing, together with derivates, 10% of the basic Romanian vocabulary.. Below is a list of Romanian words believed by early scholars to be of Dacian origin, which have also been attributed to other origins. The list does not include the Dacian plant names collected by Dioscorides.
  3. tirile unui pescar cu undița, este un roman scris de Mihail Sadoveanu și publicat în 1950 de către Editura Tineretului din București.Romanul este o rescriere în spirit proletcultist a câtorva povestiri pescărești din volumul Împărăția apelor (1928), în care personajul principal, băiatul Iliuță Dumitraș, este inițiat atât în tainele.

Lista sporturilor - Wikipedi

boogie - gen de muzică dance electronică, care combină trăsături stilistice de post- disco cu funk, apărut în SUA în jurul anului 1980. boogie-woogie: - stil de jazz foarte ritmat, apărut în SUA în anii 1930; - dans ritmat, de origine nord-americană, asemănător cu blues-ul; melodie după care se execută acest dans Limba croată (hrvatski jezik) este o limbă indo-europeană din ramura limbilor slave, grupul limbilor slave de sud, subgrupul occidental al acestora, vorbită de croați.Din punctul de vedere al sociolingvisticii, este în același timp una din variantele limbii abstand comune sârbilor, croaților, bosniacilor și muntenegrenilor, denumită tradițional prin termenul limba sârbocroată. Articolul Biserica Ortodoxă este un subiect de care se ocupă Proiectul Creștinism, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre creștinism Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.: C: Acest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.: Neclasificat: Acest articol încă nu a fost evaluat pe scala. Aceasta este o listă a cărților științifico-fantastice (romane, colecții de povestiri, antologii, etc.) care au fost publicate în limba română în România după 1989. Autorii sunt români și străini. Pentru cărțile publicate înainte de Revoluția din 1989 vezi Lista cărților științifico-fantastice publicate în România Colecția Nautilus de la editura Nemira a fost cea mai longevivă colecție de literatură science-fiction, fantasy și horror din România , cu peste 200 de titluri individuale publicate. A introdus în România autori și serii celebre ca: Stephen King, Frank Herbert , Isaac Asimov , Orson Scott Card , George R. R. Martin etc. De-a lungul anilor colecția a fost coordonată de Vlad Popescu.

Imperiul Bizantin (Imperiul Roman de Răsărit) poate fi definit ca un stat, inițial, roman pe un fundament multietnic și multicultural, treptat elenizat, care s-a dezvoltat, ulterior, ca un imperiu creștin, elenistic și și-a încheiat istoria ca un stat grec - ortodox Istorie. În 1919, a apărut unul din primele lungmetraje de antologie de groază, Unheimliche Geschichten, regizat de Richard Oswald, cu actorii Anita Berber, Reinhold Schünzel și Conrad Veidt; filmul este format din cinci segmente: Apariția, Mâna, Pisica neagră' (după Edgar Allan Poe), The Suicide Club (după Robert Louis Stevenson) și Der Spuk. Contractul de management este încheiat între dumnealui (Adrian Strîmbeanu - n.r.) şi domnul Mircea Cosma, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, iar clauzele de încetare a contractului pot fi aplicate prin articolul 22, litera k, care prevede că încetarea contractului poate avea loc în cazul în care se. 1916 este un roman scris de Felix Aderca și publicat pentru prima oară în 1936 de către Editura Socec & Co S.A. din București. Autorul realizează o frescă amplă a societății românești din perioada Primului Război Mondial și din perioada interbelică.. Romanul prezintă drama sufletească a moșierului mehedințean Costache Ursu, erou al Primului Război Mondial, care este.

Mâna invizibilă - Wikipedi

Glosar de istorie. Acest glosar conține termeni din domeniul istoriei, arheologiei, heraldicii, numismaticii și vexilologiei . Multe cuvinte sunt arhaisme, care se găsesc în cronici, letopisețe și în diverse documente vechi. Au fost omise semnificațiile care nu aparțin domeniilor menționate Mihail Sadoveanu (n. 5 noiembrie 1880, Pașcani, Iași, România - d. 19 octombrie 1961, Vânători-Neamț, Neamț, România) a fost un scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român.Este unul dintre cei mai importanți și prolifici prozatori români din prima jumătate a secolului al XX-lea, având o carieră ce se întinde pe parcursul a cincizeci de ani De la Wikipedia, enciclopedia liberă. Ion Antonescu a fost propus ca articol de calitate, dar în urma discuției s-a constatat că nu îndeplinea criteriile la acea vreme. Puteți să vă uitați la legăturile aflate mai jos, în istoricul articolului, pentru a găsi pagina nominalizării, și să aflați de ce a fost respins

Presedintele CCR trebuie sa emita ordinul in temeiul art. 9 alin (1) litera e) si alin 3 din legea 47/1992. statul de drept a devenit stat paralel condus de catre o mana de corupti si analfabeti. Ar trebui ca ceea ce a mai ramas lucid in Romania sa se trezeasca si sa reactioneze. Acum sunteti in stare de pre-razboi civil A spune ca iti e scarba de Romania e curata prostie, deoarce chiar scarbitul tonomat boga face parte din Romania si evident este o scarba, practicand manipulari scarboase si mizand pe ura, invidia si meschinaria colectiva, in folosul unuor moguli scarbosi.O alta scarbita de Romania, animatoarea mihaela radulescu a lansat recent conceptul Mie scarba de Romania, dar raman cu voi.In ciuda unor. Deviem de la subiect. Voi încerca să fiu foarte succint. Wikipedia:Notabilitate spune: Un subiect este considerat notabil dacă a fost descris în detaliu în surse de încredere independente de subiect.Prin independente de subiect se înțelege că nu se iau în considerare sursele publicate de persoane sau grupuri afiliate cu subiectul, de exemplu autobiografii, lucrări. La sfatul lui Mirea, Dumitru Mățăoanu s-a înscris la Școala de Belle-Arte din București, pe care a urmat-o în perioada 1904-1909, avându-l ca profesor pe sculptorul Dimitrie Paciurea. În acești ani, a fost medaliat de 14 pentru lucrările sale și, ca recunoaștere a valorii sale, Societatea femeilor Române, prin președinta sa. De pildă, în scrierea românească cu caractere latine fu desființată acu-s peste 100 de ani litera i cu căciulă pentru i-semivocalic (consecință: mari probleme de ortografie - i, ii, iii). Ca atare lipsește grafierea diftongului /yi/, care există și pe românește, chiar daca 80% dintre native-speakers vor zice nu..